RIBOLOVNE DOZVOLE

O nama

Športsko ribolovno društvo "Slunjčica" Slunj osnovano je 1948. godine. Društvo gospodari rijekama Koranom, Slunjčicom, Mrežnicom, Glinom i Suvačom.

Predsjednik: Željko Jareb
Dopredsjednik: Josip Cindrić
Upravni odbor: Daniel Anušić, Predrag Badanjak, Branko Petković, Saša Petković i Toma Rendulić
Nadzorni odbor: Ivanka Bosanac, Josip Neralić i Davor Močilac.
Stegovni sud: Danijel Cindrić (predsjednik), Dario Holjevac (član) i Alen Puškarić (član).


Športsko ribolovno društvo ˝Slunjčica˝ Slunj
Prilaz centrali bb
47240 Slunj, Hrvatska
OIB: 05283618550
IBAN: HR9524000081190068261

Značaj ribolovaca, njihova prisutnost na vodama, ekološka svijest te briga za područje kojim gospodare od neprocjenjive su vrijednosti. Ribiči su, vjerojatno, prvi koji će uočiti moguće štetne promjene na vodi te alarmirati javnost i nadležne službe, a ŠRD Slunjčica u službi je javnosti još od 1948. godine.
Dana 1. veljače 1948. godine održana je osnivačka skupština športsko ribolovnog društva na kojoj je prisustvovao 31 utemeljitelj društva. Nedugo po osnutku ribiči su počeli gradnju mrijestilišta koje je otvoreno 2. svibnja 1956. godine. Požutjele fotografije svjedoče da je na otvaranju mrijestilišta govorio tadašnji predsjednik Zvonko Brnjas i tajnik Slavo Špoljarić, a svečanosti je nazočilo i mnogobrojno građanstvo. Mrijestilište je služilo ribičima za mrijest potočne pastrve i okupljanja. Nakon Domovinskog rata zgrada mrijestilišta bila je djelomično urušena, bez krova, a njena unutrašnjost devastirana. Tada su članovi Udruge, uz pomoć dobrih ljudi, istu obnovili i uredili.
Broj članova društva danas se kreće oko 150, a društvo raspolaže članstvom u raznim kategorijama: seniori, juniori, kadeti te invalidi Domovinskog rata.
Osim brige o vodama kojima gospodarimo, ŠRD Slunjčica aktivno je u društvenom životu lokalne zajednice grada Slunja, kao i u obogaćivanju turističke ponude „bisera na Slunjčici“. ŠRD Slunjčica sve se više okreće uključivanju i aktiviranju djece i mladih, a kod najmlađih se posebno promiče razvijanje ekološke svijesti, sklonost volontiranju i ljubav prema sportskom ribolovu.
Ribolovne vode kojima gospodarimo su: Korana u duljini od 87 km, Glina u duljini od 24,7 km, Mrežnica u duljini od 22,2 km, Slunjčica u duljini od 6,7 km te Suvača u duljini od 2,5 km.

Ribolovna područja

Rijeka Slunjčica
Rijeka Slunjčica
Od izvora u naselju Slušnica do ušća u Koranu u Rastokama (cca 6,7 km).
Rijeka Korana
Rijeka Korana
Od mosta u naselju Korana (Plitvička Jezera) do izvora Vrelina u naselju Točak (cca 67 km).
Rijeka Mrežnica
Rijeka Mrežnica
Od izvora na vojnom poligonu do naselja Bjelopetrovići (cca 22,2 km).
Rijeka Glina
Rijeka Glina
Od izvora u Glinskom Vrelu do naselja Gejkovac kod Velike Kladuše (cca 25 km)
Rijeka Suvača
Rijeka Suvača
Cijelim tokom nalazi se na vojnom poligonu i utječe u rijeku Mrežnicu (cca 3 km).
Image

Imate li dodatnih pitanja za nas?

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.